E përdorni celularin në tualet? Mos e bëni më: Ja sëmundjet nga të cilat rrezikoheni

0
46

Përdorimi i pakufizuar i smartfonëve po bëhet shkak i përhapjes së baktereve që normalisht më përpara janë gjetur vetëm një tualet.

Nëse deri më sot e keni marrë celularin në tualet, pasi të lexoni më poshtë sesa e rrezikshme është kjo gjë nuk do e bëni më.

Ja çfarë baktere mbart celulari juaj dhe cilat janë 4 prej tyre që i keni marrë nga tualeti.

1. E. coli – Një studim i bërë nga London School of Hygiene & Tropical Medicine zbuloi se 16 për qind e telefonave celularë të testuar kishin baktere E. coli. Natyrisht, 16 për qind e njerëzve,ata që kishin pikërisht telefonat kishin të njëjtin baket.
2. C. diff – CBC Hamilton raporton se C. diff, një bakter që shkakton diarre dhe në rastet më të këqija inflamacioni i zorrës së trashë, gjendet po ashtu në telefonat e të rinjve nesa këta të fundit lënë telefonin në dyshemenë e tualetit publik qoftë edhe për ca sekonda apo mbi sifonin e WC.
E mbani mend herën e fundit kur keni pastruar celularin ? Me siguri jo ! Bejeni përpara se të infektoheni jo vetëm nga bakteret e mësipërme por dhe nga baktere të tjera të cilat mund të irritojnë lëkurën e jo vetëm.

Loading...

PËRGJIGJU